face.jpg
You can place some brief info about you here
arrow.jpg
POTENCIJA - JAČANJE BILJEM
Subscribe and receive latest news
Or use this RSS feed
Afrodizijak su brojna jela, pića ili druge supstance koje subjektivno podstiču seksualnu želju ili objektivno pojačavaju seksualni nagon. Mogu biti psihofiziološki (pobuđuju čula vida, dodira, mirisa ili sluha) ili interni (jelo, pića, lekovi, ljubavni napici, medicinski preparati). Mnoga od ovih jela i pića podstiču i pojačavaju seksualnu potentnost pre na osnovu autosugestije, nego organski, fiziološki.

1. ČOKOLADA
Ovu slatku namirnicu od davnina „bije glas“ da je moćan afrodizijak. Stimuliše raspoloženje i oslobađa vas stresa. Čokolada je dobar izvor energije jer obiluje masnoćama i šećerom, a ta energija će vam zasigurno bii potrebna tokom predigre, odnosno seksualnog čina.


2. LJUTE PAPRIČICE
Ljutina papričica dolazi iz hemikalije capsaicin koja stimuliše nerve završetke, povećava puls, pojačava rad srca i dotok krvi do polnih organa. Naučnici veruju da konzumiranje ljute hrane oslobađa endorfin, hemikaliju koja doprinosi većem seksulanom uzbuđenju.

3. BELI LUK
Uprkos neprijatnom mirisu, takođe se dobro kotira na listi najljubavnijih namirnica: u srednjevekovnoj Francuskoj, čorba sa belim lukom bila je nezaobilazna na meniju vatrenih ljubavnika, željnih beskrajnih milovanja. A u nekim bliskoistočnim zemljama, mladoženje i dan danas nose čen belog luka u džepu!

4. MED I ORASI
Stari recept za bolju potenciju, svakako je kombinacija oraha i meda. Pomešajte mlevene orahe s medom i uzimajte po dve kafene kašičice razmućene u 200 ml mleka, dva do tri puta na dan, pola sata pre jela. Tretman traje najmanje četiri nedelje.

5. BANANA
Banana je takođe visoko na listi afrodizijaka. O tome da li je na to uticao i sugestivan oblik ovog voća može se polemisati, ali je naučno dokazano da banane sadrže alkaloid bufotenin, kao i vitamin B6 koji pozitivno deluju na mozak - poboljšavaju raspoloženje i bude seksualnu želju.

6. BADEMI
Bademi su dugo vremena povezivani s plodnošću- da njihov miris izgleda da uzbuđuje žene, pa su ih često upotrebljavali na svadbama. Ova namirnica sadrži hranljive susptance važne za poboljšanje seksualnog života – samo 28 grama badema obezbediće vam 35 odsto preporučene dnevne doze vitamina E, koji utiče na plodnost i funkciju polnih organa.

7. CRVENO VINO
Ne samo da je zdravo za srce već je dobro i za romantično raspoloženje. Pomaže pri sprečavanju stvaranja krvnih ugrušaka i smanjuje oštećenje krvnih sudova. Takođe, crveno vino je bogat izvor antioksidanata koji podižu dobar holesterol. Ovo piće podiže apetit tako da je i više nego odgovarajuće ukoliko se odlučite da partneru pripremite romantičnu večeru.

8. OSTRIGE
Ostrige su bogate cinkom, mineralom koji je potreban za proizvodnju testosterona. Ovaj hormon je bitan za muški seksualni nagon, ali i stimuliše i ženski libido.

9. SMOKVE
Smokve su dugo bile povezivane sa plodnošću i seksom. Bile su i omiljeno voće čuvene Kleopatre, a stari Grci su proslavljali ritualnim seksualnim odnosima svaki rod smokve. Hiljadama godina kasnije, erotični status smokvi ne bledi. Naučnici kažu da su smokve bogate magnezijumom, esencijalnim sastojkom koji vas "pokreće". Vrlo je lako proveriti da li im je reputacija opravdana.

Lorem ipsum dolor sit?

Nam libero tempore, (2 | 67%)
In convallis. (1 | 33%)
Maecenas aliquet (0 | 0%)
NARUČIVANJE: 064/474-1369
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one